035 - 60 91 690

100% gerecycled papier

In Europa wordt er al veel gebruik gemaakt van gerecycled papier. Van het papier in Europa is 72% gerecycled. Helaas kan papier niet voor onbepaalde tijd worden gerecycled. De vezel van het papier zal te kort zijn, om opnieuw te kunnen gebruiken. Dit gebeurd meestal na vier tot zes levenscycli.

De cycli van gerecycled papier

De cycli van gerecycled papier

Enkele voorbeelden van drukwerk met 100& gerecycled papier

huisstijl gedrukt op 100% recycled papier visitekaartjes 100% gerecycld karton fleshals kaartjes 100% recyled folder gedrukt op 100% recycled papier flessen met halskaartjes 100% recycled

neem contact op offerte aanvragen

Wat is 100% gerecycled papier?

Na vier tot zes levenscycli van papier is er geen bruikbaar papier meer om opnieuw te kunnen recyclen. Om milieuvriendelijk papier te gebruiken koopt ESED bij Mondi papier in. Mondi produceert in de Liptov-regio in Slowakije veel papier. Dit doen zij met een geïntegreerde molen. Alle pulp die wordt verwerkt in deze molen is afkomstig uit duurzaam verbouwde bossen in de Liptov-regio.

Het FSC ™ of PEFC gecertificeerde hout uit deze regio wordt uit de bossen gehaald om zogeheten verse vezels te maken. Deze vezel wordt verwerkt tot professioneel drukwerk of kantoorpapier.

Welke soorten zijn er van 100% gerecycled papier?

Mondi is onder andere producent van het recyclede papier NAUTILUS. Bij ESED.nl gebruiken we twee soorten van dit gerecyclede papier: NAUTILUS®Classic en NAUTILUS® SuperWhite. Dit papier heeft een FSC® recycled certificering. Dit is een EU-Ecolabel en een goede optie voor CO2 neutraal drukwerk.

NAUTILUS®Classic is ongestreken natuurlijk wit papier, geproduceerd met 100% gerecyclede vezels. Het papier heeft een natuurlijke tint en bevat geen optische witmakers. Ook fijn: er zijn bijpassende enveloppen verkrijgbaar bij dit papier.

NAUTILUS® SuperWhite is papier met een uitstekende witheid van 150CIE. Het papier is ongestreken. Het SuperWhite papier heeft niet de grijze tint van recycled papier en is toch een duurzaam product. Het papier is milieuvriendelijk, en bevat een EU Ecolabel.

Toepassingen van 100% gerecycled papier door ESED.nl

ESED.nl heeft gerecycled papier gebruikt om de volgende middelen te drukken:

  • Visitekaartjes
  • Labels en fleshangers
  • Prijskaartjes
  • Verpakkingen
  • Doosjes
  • Briefpapier
  • Folders

Enkele voorbeelden van drukwerk met 100% gerecycled papier:

huisstijl gedrukt op 100% recycled papier visitekaartjes 100% gerecycld karton fleshals kaartjes 100% recyled folder gedrukt op 100% recycled papier flessen met halskaartjes 100% recycled

neem contact op offerte aanvragen

>>100% gerecycled papier

Wij helpen u graag verder

neem contact op