035 - 60 91 690

Papier en karton van landbouwafval

Duurzaam papier en karton van landbouwafval kun je goed gebruiken op kantoor, voor drukwerk en voor verpakkingen. ESED.nl koopt bij PaperWise milieuvriendelijk papier en karton in. Bij PaperWise sluiten ze de kringloop van de natuur door landbouwafval een tweede leven te geven. Dit doen zij in de vorm van milieuvriendelijk en sociaal verantwoord papier en karton.

Enkele voorbeelden van projecten met papier en karton van landbouwafval

circular-paper fleshals kaartjes 100% recyled

neem contact op offerte aanvragen

Wat is papier en karton van landbouwafval?

Bij het bewerken en verwerken van gewassen blijft 80% van de bladeren en stengels over. Denk hierbij aan bladeren en stengels van rijst, tarwe, maïs en suikkerriet. Een groot deel hiervan wordt nu verbrand. Helaas gaan hierdoor waardevolle grondstoffen verloren, komt er CO2 vrij en ontstaat er milieuvervuiling.

Bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden door PaperWise bewerkt tot een grondstof. Deze grondstof wordt gebruikt om kwalitatief hoofwaardig papier en karton te maken. Het gebruiken van overgebleven bladeren en stengels na de oogst is een duurzaam alternatief voor papier van houtvezels. De milieu impact van PaperWise ligt daardoor 47% lager dan van papier van bomen en 29% lager dan recycled papier.

We halen niet meer alleen voedsel uit een plant, maar ook grondstof voor papier en karton. Het gebruik van landbouwafval voor papier en karton is in ecologisch oogpunt een stuk beter om te gebruiken.

Kiezen voor papier van landbouwafval

De markt voor papier en karton in Europa heeft een forse omvang. Dit is een omvang van meer dan 100 miljard euro en dit neemt 20% van de wereldmarkt in beslag. Op dit moment wordt ruim 50% van het papier en karton gemaakt van bomen. De bossen nemen af en grondstoffen raken op,. De biodiversiteit neemt verder af en milieuvervuiling neemt nu meer toe. Het klimaat is aan het veranderen.

Landbouwafval komt jaarlijks beschikbaar. Ecologisch gezien is het beter om landbouwafval te gebruiken om papier en karton te ontwikkelen. Het biedt ook de mogelijkheid om een nieuw systeem te organiseren. De boer krijgt naast een vergoeding voor het verbouwen van voedsel ook een vergoeding voor zijn landbouwafval.

Op welke manier kan je papier en karton van landbouwafval bedrukken en gebruiken?

Papier van landbouwafval is helderwit van kleur. Door de witte kleur kan dit papier alle soorten inkt dragen. Het karton van landbouwafval is naturel van kleur. Dit karton is geschikt om te gebruiken voor verpakkingen voor food en non food producten.

Toepassingen van papier en karton van landbouwafval door ESED.nl

ESED.nl heeft papier en karton van landbouwafval gebruikt om de volgende middelen te drukken:

  • Visitekaartjes
  • Labels
  • Prijskaartjes
  • Fleshangers
  • Verpakkingen
  • Doosjes
  • Flyers

Enkele voorbeelden van projecten met papier en karton van landbouwafval:

circular-paper fleshals kaartjes 100% recyled

neem contact op offerte aanvragen

>>Papier en karton van landbouwafval

Wij helpen u graag verder

neem contact op