035 - 60 91 690

CO2 neutraal drukwerk

Wij als ESED grafimedia zijn een milieuvriendelijke drukkerij en maken wij gebruik van CO2 neutraal drukwerk. Er wordt gedrukt met aandacht voor duurzaamheid en milieu. Onze digitale drukoplossingen verminderen de milieu-impact bij het afdrukken. Daarnaast produceren wij naar de werkelijke behoefte. Er wordt niet meer gedrukt dan nodig is. Zo drukken wij 100% CO2 neutraal.

Enkele voorbeelden van CO2 neutraal drukwerk:

Folder gedrukt op 100% recycled papier Sleeves gemaakt van kraftpapier karton Fleshals kaartjes 100% recyled Label van jeanspapier visitekaartjes 100% gerecycld karton

Verschillende soorten circulair papier

Ieder soort circulair papier heeft een andere uitstraling, omdat het afval nooit exact hetzelfde is. Het restafval van tomaten ziet er anders uit dan de restanten van tulpenbollen. Schut Papier maakt verschillende soorten circulair papier, waaronder:

 • Cocoon Silk
 • Stone paper
 • Tulpenbollenpapier
 • Papier van Tomaten afval (Valorise)
 • Papier van Olifantsgras (Vibers)
 • Biotop
 • (Bruin) Kraftkarton 
 • Refit wool black 
 • Refit cotton white 
 • Nautilus classic 
 • Nautilus super white 

Wat houdt CO2 neutraal drukwerk bij ESED.nl in?

Bij het analoge offsetdrukken is er bijvoorbeeld nog sprake van verspilling en overproductie van marketingmateriaal, boeken en etiketten. De overproductie wordt later bij een herdruk van een boek en/of veroudering van materialen weggegooid. Wij drukken op een andere manier en zijn een milieuvriendelijke drukkerij.

Bij ESED.nl wordt er gedrukt met de HP Indigo drukpers. Onze machine is geïdentificeerd als een wereldleider voor zijn acties en strategieën in reactie op klimaatverandering. De machine heeft een positie gekregen op the Climate A List in cdp's 2015 Global Climate Change Report. Met de HP Indigo drukpers kunnen wij bij ESED CO2 neutraal drukken en zijn wij een milieuvriendelijke drukkerij.

Duurzaam drukken

ESED legt een grote nadruk op duurzaamheid tijdens de productieactiviteiten. Zo wordt er onder andere rekening gehouden met het milieu gedurende de hele levenscyclus van het product. 

 • Ongeveer 94% van ons chemisch afval wordt gerecycled. Denk hierbij aan beeldolie, plastic, inktcartridges en inktbuizen.
 • Niet-chemisch afval (papier, hout, plastic) wordt voor 90% gerecycled.
 • De transport olie om onze inkt door de machine te transporteren wordt na gebruik gereinigd. Na het reinigingsproces wordt de olie weer in het circulatie systeem gebruikt.
 • Al onze gebruikte verpakkingen en restanten als lege inkt bussen, en inktrollen set, en overige druk gerelateerde materialen, worden door de printrecycling weer teruggenomen.
 • De HP Indigo drukpers werkt energie efficiënt.

Kiezen voor CO2 neutraal drukwerk

De wereld veranderd, ook het drukwerk. Bij ESED.nl drukken wij CO2 neutraal en zijn wij een CO2 neutrale drukkerij. Wij maken gebruik van milieu bewuste opties. Enkele duurzame opties waar wij gebruik van maken:

 • Verpakkingen van 100% gerecycled karton.
 • Gepersonaliseerde brochures. Waardoor brochures alleen bestemd zijn voor een vooraf bepaalde groep mensen. Al het drukwerk wordt gemaakt naar behoefde en er is geen overproductie meer.
 • Wij denken mee met het maken van een duurzame verpakking. Less is more. Wij gebruiken geen overmatig karton.
 • Door de mogelijkheid om met “witte inkt” te drukken is het mogelijk om bruinkraft/kraftpapier met één kleur wit te drukken. Bruinkraft is niet gebleekt karton. Door op deze manier te drukken reduceer je het inkt gebruik. Het is niet meer nodig om wit gebleekt karton te gebruiken.
 • CO2 neutraal proces: Dankzij onze HP Indigo drukken wij CO2 neutraal.

ESED biedt verschillende mogelijkheden om CO2 neutraal te drukken. Zo zijn we een milieuvriendelijke drukkerij. Wij bieden verschillende opties om duurzaam te drukken:

100% gerecycled papier

100% gerecycled papier

Nautilus SuperWhite met een uitstekende witheid (150 CIE) als u zoekt naar een hoogwit papier.
NAUTILUS Classic laat zien dat u aandacht voor het milieu heeft met een natuurlijk witte tint (112 CIE).

Lees meer
Kraftpapier

Kraftpapier

Kraftkarton heeft een milieubewuste uitstraling, produkten die verpakt zijn in kraftkarton geven de consument en gebruiker een gevoel van bewust bezig zijn met verpakken,

Lees meer
Papier en karton van landbouwafval

Papier en karton van landbouwafval

Paperwise produceert papier en karton van landbouwafval; dit is een alternatieve grondstof. Voor het produceren van papier en karton worden, in plaats van houtvezels, vezels uit stengels en bladeren gebruikt die overblijven na de oogst.

Lees meer
Tulpenbollenpapier

Tulpenbollenpapier

Tulpenpapier maken uit bollenafval een hoogwaardig product maken uit afval wat anders op de composthoop of de bio-vergister zou eindigen.

Lees meer
Valorise papier

Valorise papier

Valorise circulair papier; het is gemaakt met lokaal gewonnen tomatenplantvezels! Dankzij de unieke receptuur zijn de tomatenplantvezels heel subtiel zichtbaar, wat dit papier een bijzonder aansprekende, natuurlijke uitstraling en een hoge tactiele waarde geeft.

Lees meer
Cocoon silk

Cocoon silk

Cocoon is ons innovatieve assortiment extra wit, 100% gerecycled*, FSC® Recycled-gecertificeerd papier - gemaakt van hoogwaardig oud kantoorpapier.

Lees meer
Refit katoenpapier

Refit katoenpapier

Afkomstig uit de industriële symbiose tussen de papier- en textielindustrie, wordt Refit geproduceerd met 15% wol- en katoentextielresten en 40% post-consumer cellulose. De bijproducten van het kaarden en spinnen van wol geven leven aan Refit Wool-papier, terwijl het residu van het weven en spinnen van katoen wordt omgezet in Refit Cotton-papier.

Lees meer
stone paper

stone paper

Stone Paper is een nieuwe generatie papier en een uitstekend alternatief voor traditioneel papier. Het is een boom-vrij papier dat bijna geheel uit mineralen bestaat.

Lees meer

Enkele voorbeelden van CO2 neutraal drukwerk

Folder gedrukt op 100% recycled papier Sleeves gemaakt van kraftpapier karton Fleshals kaartjes 100% recyled Label van jeanspapier visitekaartjes 100% gerecycld karton

 

>CO2 neutraal drukwerk

Wij helpen u graag verder

neem contact op