035 - 60 91 690

CO2 neutraal drukwerk

Wij als ESED grafimedia zijn een milieuvriendelijke drukkerij en maken wij gebruik van CO2 neutraal drukwerk. Er wordt gedrukt met aandacht voor duurzaamheid en milieu. Onze digitale drukoplossingen verminderen de milieu-impact bij het afdrukken. Daarnaast produceren wij naar de werkelijke behoefte. Er wordt niet meer gedrukt dan nodig is. Zo drukken wij 100% CO2 neutraal.

Enkele voorbeelden van CO2 neutraal drukwerk:

Folder gedrukt op 100% recycled papier Sleeves gemaakt van kraftpapier karton Fleshals kaartjes 100% recyled Label van jeanspapier visitekaartjes 100% gerecycld karton

neem contact op offerte aanvragen

Wat houdt CO2 neutraal drukwerk bij ESED.nl in?

Bij het analoge offsetdrukken is er bijvoorbeeld nog sprake van verspilling en overproductie van marketingmateriaal, boeken en etiketten. De overproductie wordt later bij een herdruk van een boek en/of veroudering van materialen weggegooid. Wij drukken op een andere manier en zijn een milieuvriendelijke drukkerij.

Bij ESED.nl wordt er gedrukt met de HP Indigo drukpers. Onze machine is geïdentificeerd als een wereldleider voor zijn acties en strategieën in reactie op klimaatverandering. De machine heeft een positie gekregen op the Climate A List in cdp's 2015 Global Climate Change Report. Met de HP Indigo drukpers kunnen wij bij ESED CO2 neutraal drukken en zijn wij een milieuvriendelijke drukkerij.

Duurzaam drukken

ESED legt een grote nadruk op duurzaamheid tijdens de productieactiviteiten. Zo wordt er onder andere rekening gehouden met het milieu gedurende de hele levenscyclus van het product. 

 • Ongeveer 94% van ons chemisch afval wordt gerecycled. Denk hierbij aan beeldolie, plastic, inktcartridges en inktbuizen.
 • Niet-chemisch afval (papier, hout, plastic) wordt voor 90% gerecycled.
 • De transport olie om onze inkt door de machine te transporteren wordt na gebruik gereinigd. Na het reinigingsproces wordt de olie weer in het circulatie systeem gebruikt.
 • Al onze gebruikte verpakkingen en restanten als lege inkt bussen, en inktrollen set, en overige druk gerelateerde materialen, worden door de printrecycling weer teruggenomen.
 • De HP Indigo drukpers werkt energie efficiënt.

Kiezen voor CO2 neutraal drukwerk

De wereld veranderd, ook het drukwerk. Bij ESED.nl drukken wij CO2 neutraal en zijn wij een CO2 neutrale drukkerij. Wij maken gebruik van milieu bewuste opties. Enkele duurzame opties waar wij gebruik van maken:

 • Verpakkingen van 100% gerecycled karton.
 • Gepersonaliseerde brochures. Waardoor brochures alleen bestemd zijn voor een vooraf bepaalde groep mensen. Al het drukwerk wordt gemaakt naar behoefde en er is geen overproductie meer.
 • Wij denken mee met het maken van een duurzame verpakking. Less is more. Wij gebruiken geen overmatig karton.
 • Door de mogelijkheid om met “witte inkt” te drukken is het mogelijk om bruinkraft/kraftpapier met één kleur wit te drukken. Bruinkraft is niet gebleekt karton. Door op deze manier te drukken reduceer je het inkt gebruik. Het is niet meer nodig om wit gebleekt karton te gebruiken.
 • CO2 neutraal proces: Dankzij onze HP Indigo drukken wij CO2 neutraal.

Enkele voorbeelden van CO2 neutraal drukwerk

Folder gedrukt op 100% recycled papier Sleeves gemaakt van kraftpapier karton Fleshals kaartjes 100% recyled Label van jeanspapier visitekaartjes 100% gerecycld karton

Welke duurzame papier en karton opties zijn er?  

Er zijn enkele duurzame opties, zoals papier en karton van 100% gerecycled papier, papier van landbouwafval en circulair papier.

100% gerecyled papier

Bij ESED.nl kopen we onder andere bij Mondi papier in. Mondi is producent van het gerecyclede papier NAUTILUS. Bij ESED.nl gebruiken we twee soorten van dit gerecyclede papier: NAUTILUS®Classic en NAUTILUS® SuperWhite. Dit papier heeft een FSC® keurmerk, een recycled certificering. Dit is een EU-Ecolabel en een goede optie voor CO2 neutraal drukwerk.

Papier en karton van landbouwafval

Duurzaam papier en karton van landbouwafval kun je goed gebruiken op kantoor, voor drukwerk en voor verpakkingen. ESED.nl koopt bij PaperWise milieuvriendelijk papier en karton in. Bij PaperWise sluiten ze de kringloop van de natuur door landbouwafval een tweede leven te geven. Dit doen zij in de vorm van milieuvriendelijk en sociaal verantwoord papier en karton.

Circulair papier en karton

Binnen de land- en tuinbouw, de textielindustrie en de voedselverwerking industrie worden veel vezelrijke materialen verwerkt. Tijdens het bewerkingsproces blijven er restanten over. Zoals onder andere restafval van tulpenbollen, spijkerstof, tomaten, paprika en cacao. Deze restanten gebruikt Schut Papier om circulair papier van te maken. Een duurzaam papier. ESED.nl koopt dit papier in.

Verschillende soorten circulair papier

Ieder soort circulair papier heeft een andere uitstraling, omdat het afval nooit exact hetzelfde is. Het restafval van tomaten ziet er anders uit dan de restanten van tulpenbollen. Schut Papier maakt verschillende soorten circulair papier, waaronder:

 • Jeanspapier
 • Cacaopapier
 • Tulpenbollenpapier
 • Valorise

ESED biedt verschillende mogelijkheden om CO2 neutraal te drukken. Zo zijn we een milievriendelijke drukkerij. Wij bieden verschillende opties om duurzaam te drukken:

>CO2 neutraal drukwerk

Wij helpen u graag verder

neem contact op