035 - 60 91 690

Kraftpapier

Kraftpapier is een zeer sterk papier. Het woord “kraft” betekend in het Duits “sterk”. Het papier is sterker dan het standaard papier. Kaftpapier heeft ook een hogere scheurweerstand heeft. De grondstof voor het kraftprocedé is naaldhout. Bij voorkeur houtsoorten met lange vezels zoals de spar en den. 

Enkele voorbeelden van drukwerk met kraftpapier

Sleeves gemaakt van kraftpapier karton patatgeneratie sleeves Doosjes van kraftpapier collage kraft labels sleeves kraft sleeves 1 golfbaldoosjes repenchocolade kraft bekersleeves wit onder bedrukking op bruinkraft

neem contact op offerte aanvragen

Kiezen voor duurzaam kraftpapier

Kaftpapier heeft een hogere scheurweerstand en biedt bescherming. Door deze beschermende factor is kraftpapier in de voedselindustrie een populair verpakkingsmateriaal. En niet alleen vanwege de originele bruine kleur.

Bij kraftpapier worden lange papiervezels heel strak op elkaar geperst, waardoor er een hoge dichtheid ontstaat en het papier minder poreus is. Hierdoor laat het papier minder zuurstof door en kan er minder vocht doorlekken. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van het verpakte product. Hoe hoger de dichtheid van het papier, des te minder vocht er door het papier heen kan.   

Kraftpapier kan zeer goed gerecycled worden en is composteerbaar. Een duurzaam papiersoort van hoge kwaliteit. ESED werkt graag met kraftpapier.

Op welke manier kan je kraft karton bedrukken?

Kraftpapier, ook wel bruinkraft karton genoemd, is uitermate geschrikt om met hoog gepigmenteerde witte inkt te bedrukken. Deze inkt is een zelfstandige alleenstaande kleur. Daarnaast is de witte inkt ook goed te bedrukken in full color. Door de inkt als ondergrond te gebruiken ontstaat er een prachtige frisse afbeelding.

Toepassingen van kraftpapier door ESED.nl

ESED.nl heeft kraftpapier gebruikt om de volgende middelen te drukken:

  • Visitekaartjes
  • Labels
  • Prijskaartjes
  • Verpakkingen
  • Doosjes
  • Flyers

Enkele voorbeelden van drukwerk met kraftpapier

Sleeves gemaakt van kraftpapier karton patatgeneratie sleeves Doosjes van kraftpapier collage kraft labels sleeves kraft sleeves 1 golfbaldoosjes repenchocolade kraft bekersleeves wit onder bedrukking op bruinkraft

Hoe wordt kraftpapier ontwikkelt?

De grondstof voor het kraftpapier is naaldhout. In het ontwikkelproces worden houtsnippers behandeld met sulfaat en loog; daarbij lost het lignine op. Lignine is een houtstof die naaldhout stevigheid biedt. Na verwijdering van het lignine bevat de achterblijvende celstof vrijwel zuiver cellulose. Hieruit wordt kraftpapier gemaakt.

In het ontwikkelingsproces van kraftpapier is er weinig overblijvend afval. Hoofdzakelijk blijft er alleen een vloeistof achter. De vloeistof wordt “Black Liquor” genoemd. Deze vloeistof kun je verbranden in "recovery boilers". Daardoor ontstaat er stoom. Deze stroom wekt energie op voor de papierfabriek. Bij het verbranden van deze vloeistof blijft natrium achter. Natrium wordt opnieuw gebruikt in het kraftproces. Reduse, Reuse & Recycle is hier van toepassing. 

neem contact op offerte aanvragen

>>Kraftpapier

Wij helpen u graag verder

neem contact op