035 - 60 91 690

Ecologisch drukwerk

ESED grafimedia is een ecologische drukkerij. Wij maken gebruik van ecologisch drukwerk. Onze digitale drukoplossingen verminderen dan ook de milieu-impact bij het afdrukken. In onze duurzame drukkerij wordt er niet meer gedrukt dan nodig is. Dit maakt ESED een ecologische drukkerij.

Enkele voorbeelden van ons ecologisch drukwerk:

Folder gedrukt op 100% recycled papier Sleeves gemaakt van kraftpapier karton Fleshals kaartjes 100% recyled Label van jeanspapier visitekaartjes 100% gerecycld karton

neem contact op offerte aanvragen

Wat houdt ecologisch drukwerk bij ESED.nl in?

Er is sprake van verspilling en overproductie bij het analoge offsetdrukken. De overproductie wordt later bij een herdruk van een boek en/of veroudering van materialen weggegooid. Wij drukken op een andere manier en meer milieubewust. ESED is een ecologische drukkerij.

Binnen de ecologische drukkerij van ESED maken wij gebruik van de HP Indigo drukpers. Deze machine is geïdentificeerd als een wereldleider voor zijn acties en strategieën in reactie op klimaatverandering. De machine staat op de Climate A List in cdp's 2015 Global Climate Change Report. Met de HP Indigo drukpers kunnen wij bij ESED ecologisch drukken en zijn wij een ecologische drukkerij.

Ecologisch drukken en duurzaamheid

ESED legt een grote nadruk op duurzaamheid tijdens de productie. Zo wordt er onder andere rekening gehouden met het milieu gedurende de hele levenscyclus van het product.

 • Meer dan 90% van ons chemisch afval wordt gerecycled. Hierbij kun je denken aan beeldolie, plastic, inktcartridges en inktbuizen.
 • Papier, hout en plastic is niet-chemisch afval en wordt voor 90% gerecycled.
 • De transport olie om onze inkt door de machine te transporteren wordt na gebruik gereinigd. Na het reinigingsproces wordt de olie weer in het circulatie systeem gebruikt.
 • Gebruikte verpakkingen en restanten worden door de printrecycling weer teruggenomen. Denk hierbij aan restanten als lege inkt bussen, en inktrollen set, en overige druk gerelateerde materialen.
 • De HP Indigo drukpers werkt energie efficiënt.

Kiezen voor ecologisch drukwerk

De wereld veranderd, ook het drukwerk. Bij ESED.nl drukken wij ecologisch en zijn wij een ecologische neutrale drukkerij. Daarmee werken wij mee aan een duurzame samenleving.

In onze drukkerij zorgen wij voor:

 • Het gebruik van 100% gerecycled kartonnen verpakkingen.
 • Het drukken van gepersonaliseerde brochures. Brochures die alleen bestemd zijn voor een vooraf bepaalde groep mensen. Zo is er bij ons geen overproductie meer.
 • Een duurzame verpakking. Wij denken mee tijdens het maken van ecologisch drukwerk en verpakkingen. Wij gebruiken geen overmatig karton.
 • De mogelijkheid om met “witte inkt” te drukken. Zo kan bruinkraft/kraftpapier met één kleur wit bedrukt worden. Kraftpapier is een niet gebleekt karton. Door op deze manier te drukken verminderen wij het inkt gebruik.
 • Een ecologisch proces: Dankzij onze HP Indigo kunnen wij ecologisch drukken.

Enkele voorbeelden van ecologisch drukwerk

Folder gedrukt op 100% recycled papier Sleeves gemaakt van kraftpapier karton Fleshals kaartjes 100% recyled Label van jeanspapier visitekaartjes 100% gerecycld karton

Welke ecologische papier en karton opties zijn er?  

Er zijn enkele duurzame opties, zoals papier en karton van 100% gerecycled papier, papier van landbouwafval en circulair papier. Wij bieden verschillende opties aan.

100% gerecyled papier

Bij ESED.nl kopen we onder andere bij Mondi papier in. Mondi produceert en biedt het gerecyclede papier NAUTILUS aan. Wij maken gebruik van twee soorten van dit gerecyclede papier: NAUTILUS®Classic en NAUTILUS® SuperWhite. Het papier heeft een recycled certificering, een FSC® keurmerk. Dit keurmerk is een een EU-Ecolabel en is een goede optie voor ons ecologisch drukwerk.

Papier en karton van landbouwafval

Papier en karton van landbouwafval kan worden ingezet op kantoor, voor ecologisch drukwerk en voor verpakkingen. ESED.nl koopt bij PaperWise dit karton van landbouwafval in. Bij PaperWise sluiten ze de kringloop van de natuur door landbouwafval een tweede leven te geven. Dit doen zij in de vorm van milieuvriendelijk en sociaal verantwoord papier en karton.

Circulair papier en karton

Binnen de land- en tuinbouw, de textielindustrie en de voedselverwerking industrie worden veel vezelrijke materialen verwerkt. Je kunt hierbij denken aan tulpenbollen en tomaten. Tijdens het bewerkingsproces blijven er restanten over. Denk hierbij aan restafval van tulpenbollen, spijkerstof, tomaten, paprika en cacao. Deze restanten gebruikt Schut Papier om circulair papier van te maken. Een duurzaam en ecologisch papier. Bij ESED drukken wij graag op circulair papier en karton. Zo drukken wij onder andere visitekaartjes en verpakkingslabels op circulair papier.

Verschillende soorten circulair papier

Ieder soort circulair papier heeft een andere uitstraling, omdat het afval nooit exact hetzelfde is. Het restafval van tomaten ziet er anders uit dan de restanten van tulpenbollen. Schut Papier maakt verschillende soorten circulair papier, waaronder:

 • Jeanspapier
 • Cacaopapier
 • Tulpenbollenpapier
 • Valorise

ESED biedt verschillende mogelijkheden om ecologisch te drukken. Zo zijn we een ecologische drukkerij. Wij bieden verschillende opties om duurzaam te drukken:

100% gerecycled papier

100% gerecycled papier

Nautilus SuperWhite met een uitstekende witheid (150 CIE) als u zoekt naar een hoogwit papier.
NAUTILUS Classic laat zien dat u aandacht voor het milieu heeft met een natuurlijk witte tint (112 CIE).

Lees meer
Kraftpapier

Kraftpapier

Kraftkarton heeft een milieubewuste uitstraling, produkten die verpakt zijn in kraftkarton geven de consument en gebruiker een gevoel van bewust bezig zijn met verpakken,

Lees meer
Papier en karton van landbouwafval

Papier en karton van landbouwafval

Paperwise produceert papier en karton van landbouwafval; dit is een alternatieve grondstof. Voor het produceren van papier en karton worden, in plaats van houtvezels, vezels uit stengels en bladeren gebruikt die overblijven na de oogst.

Lees meer
Tulpenbollenpapier

Tulpenbollenpapier

Tulpenpapier maken uit bollenafval een hoogwaardig product maken uit afval wat anders op de composthoop of de bio-vergister zou eindigen.

Lees meer
Valorise papier

Valorise papier

Valorise circulair papier; het is gemaakt met lokaal gewonnen tomatenplantvezels! Dankzij de unieke receptuur zijn de tomatenplantvezels heel subtiel zichtbaar, wat dit papier een bijzonder aansprekende, natuurlijke uitstraling en een hoge tactiele waarde geeft.

Lees meer
Cocoon silk

Cocoon silk

Cocoon is ons innovatieve assortiment extra wit, 100% gerecycled*, FSC® Recycled-gecertificeerd papier - gemaakt van hoogwaardig oud kantoorpapier.

Lees meer
Refit katoenpapier

Refit katoenpapier

Afkomstig uit de industriële symbiose tussen de papier- en textielindustrie, wordt Refit geproduceerd met 15% wol- en katoentextielresten en 40% post-consumer cellulose. De bijproducten van het kaarden en spinnen van wol geven leven aan Refit Wool-papier, terwijl het residu van het weven en spinnen van katoen wordt omgezet in Refit Cotton-papier.

Lees meer
stone paper

stone paper

Stone Paper is een nieuwe generatie papier en een uitstekend alternatief voor traditioneel papier. Het is een boom-vrij papier dat bijna geheel uit mineralen bestaat.

Lees meer

>Ecologisch drukwerk

Wij helpen u graag verder

neem contact op